Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_018

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_018

Toibreacha Beannuighthe.
    Tobair Naoimh Crónáin Tá tobar beannuighte í bhfeirm m'athair "Tobair Naoimh Crónáin " a tugtar air. Tá sé sé suidhte ag bun faille ,agus ta carn cloich na aice agus tá cloch eile .na sheasam 'na lár .Tá falla dúbalta tímceall na h-áite go léir.Nuiar a théigheann daoine ann ,fágann siad rudaí mar paidiríní píosaí airgid ,crosanna ,nó rudaí mar sin.
    Nuair a bíonnaon rinneas ar dhuine téigeann sé go dtí an tobar sin agus deireann siad paidreaca ,an faid a bionn siad ag dul tímceall ,taobh istig den bfalla .Níl aon paidreaca speisiálta cun a rádh ann ach gnáth "Ar n-Athair '--"Se do bheatha a Mhuire -" agus Glóire don Athair"
    An Tearmann, Co. an Chláir
    Peadar Ó Lochlainn