Scoil: An Mhainistir (uimhir rolla 13130)

Bun an Churraigh, Co. Mhaigh Eo
(ní thugtar ainm)
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086F, Leathanach 03_005

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086F, Leathanach 03_005

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mor dubh agus a theanga amuigh ar a bhéal, agus é ag tafaint de réir is bhí an fear ag siubhal roimhe. Bhí sé ag casadh a teangan thart ar a mhúineal. Nuair a thainig sé nach raibh ar an fear, rinne sé bairrle dhó féin agus thosuigh sé ag teacht teart ar an mbóthar roimh agus i ndéidh an fear.
    Nuair a thainig sé nach raibh aon faithchíos ar an fear an daire uair, rinne sé cóiste agus sé chinn de capaille de. Bhíodh sé siar agus aniar, agus nuair a tagadh sé chóm fada leis an fear sé an chaoí a léimeadh na capaill tharais agus gach aon glam acu
    Pádraig Mac Fionnachtaigh
    Antoine Mac Fionnachtaigh