Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_011

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_011

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    obair do dhaoine, Pagánach a b'e e. Cuaidh se amach ag siubhál lá amháin agus casadh fear eile leis. Beannuig siad do na chéile. Annsin d'fhiafruig an fear den Pháganach cén áit a raibh se ag dul agus dubhairt sé go rabh se ag dul ag iarraidh oibre. Annsin dubhairt an fear eile "Caitligeach a bhí ann" tuige nach dteigheadh sé ag obhair do Mhac Dé. Dubhairt se mar chuala se cainnt ar Mhac Dé ariamh agus go rabh se fada go leór ag obair do dhaoine agus go racadh sé ag obhair do Mhac De anois. D'iafruig an Paganach den Caitligeach cén caoi a racadh se ag obair do Mhac Dé agus dubhairt se leis go rabh abhainn thios annsin agus
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh