Scoil: Ardaghy, Omeath

Suíomh:
Ardachadh, Co. Lú
Múinteoir:
B. Mac Craith
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0658, Leathanach 185

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0658, Leathanach 185

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Ardaghy, Omeath
  2. XML Leathanach 185
  3. XML “Churning”
  4. XML “Butter-Making”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. Níl tú logáilte isteach, ach tá fáilte romhat tras-scríobh a dhéanamh go hanaithnid. Sa chás seo, déanfar do sheoladh IP a stóráil ar mhaithe le rialú cáilíochta.
    (ar lean ón leathanach roimhe)
    Conas tras-scríobh a dhéanamh »
    Má chliceálann tú ar an gcnaipe sábhála, glacann tú leis go mbeidh do shaothar ar fáil faoi cheadúnas Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License agus gur leor nasc chuig dúchas.ie mar aitreabúideacht.
  2. When the butter is churned it is lifted out of the churn into what is called a "cop" with two small buttered spades. Then the buttermilk is washed out of it with water, but sometimes it is squeezed out of it with the butter-spades. It is then salted and the salt is mixed well through it so as no part of it will be left unsalted. Sometimes it is made into oblong-shaped lumps
    (leanann ar an chéad leathanach eile)
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.