Scoil: Moymore, Sráid na Cathrach (uimhir rolla 12036)

Sráid na Cathrach, Co. an Chláir
Séamus Ó Frighil

1. Déanamh an Ime.
    Ar dtúis crudhtar na ba agus tugtar an bainne isteach go tigh an bhainne.Curtar an bainne trí inneall deabhalta chun an uachtar a bhaint de.Annsan coimeadtar an t-uachtar i soitheach go dtí go mbíonn a dhóthan ann chun im a dhéanamhde.
    Scoltar an bhairrle sul a vchuirtear an uachtar isteach chun go gceanglocaadh an im don bhairrle.Annsan cuirtear isteach e go dtí go mbíonn sé ina im.Tógtar an im amach annsan agus nightear é go dtagann an uisge glan as.Cuirtear an salann ann annsan agus coimeadtar cuiid de le h-aghaidh an tigh .Díoltar an cuid eile de.
    Máire Bhreathnach