Scoil: Eidhneadh, Inis (uimhir rolla 14622)

Eidhneach, Co. an Chláir
Ss. Mac Gearachaigh

"Sgéal Grinn"
    Bhí fear 'na chomhnuidhe
    in aice na h-áite seo Eidhneachblianta ó shoin agus fear ciallmhar dob eadh é. fuair sé péire bróga nus Sathairn amháin.Chuala sé go minic roimhe sin gurbh mhaith an rud gréise a chur ar bhróga nua suls gcaithear iad.Chomh maithchuir sé an gréise orthu agus d'fhág sé
    sa chúinne iad.is mór an buille a bhí air ar maidin nuair a fuair sé amach go raibh na bróga nua i giobalacha leis na lucha, mar bhíodar ag deoladh na gréisge i rith na hoidhche.
    Máire Ní Éigeartaigh
    15
  2. "Sgéal Grinn"

Bhíodh fear gan chiall ag dul mór-thimcheall na háite seo,Machaire timcheall deich mbliadh na ó shoin.Bhíodh gach éinne ag magadh fé agus is mór an