Scoil: Áth na Líonta, Malla

Garraí na gCaorach, Co. Chorcaí
D. Ó Cochláin

Ar an leathanach seo

1. Sagart óg in Ath-na-Líonte Aifreann in Ath-na Líonta sa tsean seipeal anso - ag siubhal - cú aige - Dubhairt duine leis ag teacht go raibh se conntabarthac dul thar thig WARE im Baile Cnocáin (duine uasal) agus an cú aige. agus é ag dul thar nais treis Aifrinn - Bí maor Ware ar an mbothar agus glaoid isteac é cun dul roim Ware fein
    Bí leasg (whip) ag Ware agus tug leásadh mait don tSagart.
    Cuireadh abhaile e ansan agus chuir an sag. mallacht ar Ware
    Ciaróga - in gac áit sa tig agus Ware ag ithe - ciarogha ag snamghail suas an sgian [?[ agus isteac ina bhéal. Ni fheadfad sé codlad leo.
    Cuir se fios an an Sag. agus tháinig sé - d'umhluig do'n tSag agus [?] bron agus truaghbheil air mar geall ar an léasadh.
    Tómas O Coclaoic
    Siopadóir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)