Scoil: Áth na Líonta, Malla

Garraí na gCaorach, Co. Chorcaí
D. Ó Cochláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Ansan báilig an sag na ciaroga go leir agus cuir se isteac iad in aon tseomra aman sa tig agus tháid ann fos. Tuit se sin amach timceall 150 bl o shoin. Bionn an seomra fé glas riamh oshin agus ní teigeann muinntir an tighe (Love prozis) isteac ann in ao' cor agus ni bionn aon baint aca leis.
    Bhí beirt fear ag Ware ag doghad na gciaróg - (duine diobh na uncail do Donnchad óMurcadha ) anso) le giotairí gúise - bidis ag dul timceall an tighe agus fé an mbórd, a lorg.
    An sag ina dhiad sin a dubairt duine eile a bhris an mallacht agus thug Ware onad seipeil do ar 3 gráinní piobair 1843 an seipeal ata ann lé láthair.
    Tómas O Coclaoic
    Siopadóir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)