School: Leaca Riabhach, Maghcromtha (roll number 9243)

An Leaca Riabhach, Co. Chorcaí
Máiréad de Búrca

1. (continued from previous page)
    is féidir linn coinne abheith againn le fearthainn. Má bhíonn na fáinleóga ag eitilt go híseal agus do tapuig annsan bíonn fhios ag na daoine go bfuil fearthainn ag teacht.
    Ins an Samhradh má bíonn na feithídí ana líonmhar sa tráthnóna, sin comharthaí droch aimsire. An gaoth aníar andheas a thugann an fhearthainn go léir go dtí ár gceanntar. Má theigheann an deatach as a t-simne suas go díreach annsan is féidir linn coinne a bheith againn le aimsir breagh
  2. I
    Tá pairc in-aice Magh Cromtha ar a dtugtar Páirc Mathúin. Tá cloch mhór in-a sheasamh inte agus deireann muintear na h-áite sin gur marbhuigheadh Mathún driotháir do Brian Ború san áit in-a bhfuil an cloch sin anois i gcath i gcoinnibh na n-Danar.
    II
    Rugadh fear i dtigín i nGuaran Riabhach agus mhair sé ar feadh tamaill i dtig eile sa ceanntar.
    Buadhadh sé gach rás reatha in-a mbhíodh sé ag rith Cuaidh sé go America agus rith sé san "Cross Country Race" tímcheall le triocaidh bliadhna
    Languages
    Mr Denis Lane