Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

Ar an leathanach seo

1. Do bhí fear ann uair tímpeall dathad bliain ó shoin. Lá amháin do chuaidh sé go Maghchromdha agus d'fhan sé ann i gcaitheamh a laé ar fad ag ól.
    Nuair a bhí sé ag teacht abhaile san oidhche do bhí sé ana dhorca agus ní fhéadfhadh sé pioc d'feisgint.
    Do chonnaic sé solus i bfad uaidh agus nuair a shrois sé an t-solus agus isé an rud a bhí ann na tig beag deas agus do chuaidh sé isteach.
    Do bhí teine breágh ar lasadh ann agus do bhí blúire feóla ag rósta leis an dteine. Do labhair an feóil leis agus dubairt sé gan aon lámh do chur air ach níor eist an fear leis agus do chuir