Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

ortha agus dúbhairt duine acu "Whats that Devil".
    Dubhairt duine eile acu is Diarmuid Dubh é. Nuair a chonnaiceadar ansan é do rith beirt acu fé dhéin an tigín tuighe féachaint an raibh sé ann agus ní raibh agus bhíodar ag cur is ag cúiteamh feáchaint cá raibh sé imthighthe uatha.
    Dubhairt fear eile gur bhé Diarmuid Dubh a bhí ann agus do ritheadar go dtí an pháirc sin airís agus d'fhiafhruigheadar do cad a choiméad ansan é agus ní raibh aon Gaedhilg as an bfhear san agus dubhairt sé "I am stuck here by some Devil".
    Ansan dubhairt fear éigin a bhí ag teacht aníos an pháirc Cad é an sórd cainnte é sin. Dubhairt sé ansan "I dont know because I have no Irish ansan dubhairt an fear airís. Cad é an fath go bfuilleann tú ansan. Dúbhairt