Scoil: Doire Chonaire (uimhir rolla 4845)

Doire Chonaire, Co. Chorcaí
Éamonn de Paor

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ó'n gcloich san, ó'n "Granny". Caitheann síad cloch i dtreó an "Granny" agus an té gur leis a' chloch is sia amach úaithe caithfidh sé a cloch féin do chur ar an "Granny". Téighean na daoine eile ansan agus caitheann a i dtreó an "Granny" ad íarraidh an chloch san do leagadh agus bíonn an duine eile á cur súas d'réir mara leagann síad í. Tar éis caitheamh bíonn gach aoinne a d'íarradh a cloch féin do bhreith leis tar nais arís sul a mbearrfaidh an fear gur leis a cloch ar an "Granny" air. Má bheireann caithfidh an duine san a chloc féin do chur súas agus caitheann síad go léir 'na treó arís agus an fear eile na dteannta agus mar sin de.