Scoil: Clochar na Trócaire, Ros Ó gCairbre (uimhir rolla 14813)

Ros Ó gCairbre, Co. Chorcaí
An tSr. Áilbe

Ar an leathanach seo

1. Beannacht Dé le h-anamnaibh do mharbh is le hanam d'athar is do mhathar, leis an anam is mó do grádh leis agus is lugha do cháirde.
    Solus síor i bFlaitheas go bfaigidh do anam.
    Má tá coir pian nó peacha nó purgoireacht ort fuigheal faoistne, béas na h-óige, dearmhadh Aifrinn, smuid ná smalc ó'n saoghal seo.
    Dia is Muire is Micheál agus na dhá aspol déag ag tabhairt fuasgalt, foirtint agus saoghal in aoibhneas do d'anam.
  2. Situated Convent gate, not now regarded as a holy well. No pilgrimages are made to it, nor have been within living memory, nor are there stories of pilgrimages. In fact only very old people believe it to be a holy well.
    Máire Ní Mionacháin