Scoil: St Brigid's Convent, Goresbridge (uimhir rolla 15695)

An Droichead Nua, Co. Chill Chainnigh
Sr. Aibhistín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Cathair Mór londain sa deire agus é traochta caiththe tarús an ais tir. Do sheol sioth-Mhaor go dtí an droicheadh é agus thug sé ocht lá annsan ag siubhal anonn is annall, anonn is annall. Baith leis na Sioth maoir agus le daoin í nach íad ead é an gnó bí aige ar an droichead. Tháinig Ralf go dtí an Droichead maidin an Naomhadh lá agus é i ngalar an dóchais. Mar sin féin chaith sé an lá so arís ag spaisteoracht ar an nDroichead. An uair bhí sé chómh-solus fear le cor mhothuig sé coiscéim an duine taobh thiar de agus cé bheadh ann ach fear an chorcáin óir a chonnait sé sa bfís ach amháin nach raibh an Corcán aige. Nocht sé a rún dohn bfear so mar bhí sé cinnte go mbeabh fios a leasa le fagháil aige. Nuair a cuala an stráinséair sgíal Railf thos nuig sé ag magadh fé. Maireach gur gaedheal tú arsa sé ní bheadh gnó chómh amaideach idir lamhaibh agat. Bíos féin ag taidhreamh leis go raibh corcán óir fé bhunn crainn fearna Mara
    AT1645: The Treasure at Home
    P. Ó Leathlóir