Scoil: St Brigid's Convent, Goresbridge (uimhir rolla 15695)

An Droichead Nua, Co. Chill Chainnigh
Sr. Aibhistín

Ar an leathanach seo

1. Isteach is amach le céad go leith bliadhain ó shoin bhí fear darbh ainm Ralf Gór in a comhnuidhe i dtig ceann tuighe ar an dtaobh thoir de'n abhainn sa mbaile seo. Fear b'eadh Ralf a tuill a Pháig le saothar a dhá láimh. Fear ait a bhí ann agus é an-mhí shásta leis an slighe maireachtála bhí aige mar a bhí a lán roimhe agus mar a bheidh go deo. Sé an rud a bhí a chrádh i gcómhnuidhe ach corcín óir a bhí le fághail aige ó dhuine eigin ar Droichead Londain agus sé an port ba mhinicí a seinnt aige ach maoin na mbocht an aisling. Ní raibh aon rud ag baint sámh codladh na h-oidhche dhe ach fear an Coráin Óir as Droichead Londain a chonnaic sé cómh minic i bfis. Sa deire bheartuig sé an turas do chur fé agus cuige sin chuir sé roinnt airgid i dtaisce diaidh ar ndiaidh i slighe éigin. An uair bhí a dhóthain sabhaltha aige bhog sé chun Bhóthair agus é ag síor guidhe chun dé seoladh ar bhealach a leasa. Shroich sé
    AT1645: The Treasure at Home
    P. Ó Leathlóir