School: Lóthar (roll number 10045)

An Lóthar, Co. Chiarraí
B. Ní Mheidhre

1. (continued from previous page)
    hínnstí sgealta cois teine gach aon oidhche le línn na hoidhcheannta b'fada ó Shamhain go Bealtaine; dobh fhada liosta leadránach tuirsúil an sgéál a bheadh dhá ínnsint ó Shamhain go Bealtaine núair a thaghadh an aimsir breágh arís agus laetha fada an coisideacta ininead bheith istig idtightibh an sgoruideacht.
  2. ó Brígid Ní Theacháin
    Lóthar

Sé deir na daoiní gur bé an áit a fhághadh Oidhche Shamhna an gaoth gur b'ann a thabharfad sí an chéad ceathrú den bhlían, agus gur mhaith an cómhair den bhlían an gaoth fhógaint sa puíntí thuadh nú aníar adtúaidh. Oidhche cínn blíana isead oidhche Samhna.
    Bhí fear ann fadó agus ní raghadh sé amach aon
    Brígid Ní Theacháin