Scoil: Landsdowne (Cuar na gCoileach) (uimhir rolla 6091)

Cuar na gCoileach, Co. Chiarraí
Eibhlín, Bean Uí Súilleabháin

Ar an leathanach seo

1. Sí Cluain Fhíaidh mo bhaile fearainn in a bhfuilim im' chómhnuidhe san bparóiste Tuath Síosta agus san barúntacht Gleann na Rúachtaighe. Is amhlaidh a bhí seascadh 'sa cúig tighthe anso i gCluain Fhíaidh agus tighthe cinn tuighe íad go léir ach amháin trí tighthe díobh go raibh sinne ortha.
    Shé Ó Súilleabháin an sloinne ba coithchíanta a bhí ann fadó agus tá fós. Sé an cúis gur tugad Cluain Fhíaidh uirthe ná gur áit íseal í ináice(?) ar loca agus na fairrge agus na theannta san bhí fíaidh go flúirseac ann fadó.
    Níl ac sean bhean amháin annso agus sé an t-ainm atá uirthe ná bean Uí Neill agus ta sí os cionn seachtó blíadhan ac ní féidier leí aon sgéal d'innsint i mbeúrla no san Ghaedilg no leigheann sí uirthi
    Tuath Ó Siosta, Co. Chiarraí
    Síghle Ní Shúilleabáin