Scoil: An Clochar, Baile an Mhuilinn (uimhir rolla 1859)

Baile an Mhuilinn, Co. Chiarraí
An tSr. M. Fionnbharra

Ar an leathanach seo

1. I mBaile'n Mhuilinn, Ciarraidhe tá trí cheardchain. Taid go léir innsan sráid - Bhaile. Tá dhá cheann acu suidhte cúpla slat ó'n a chéile in áit ar a nglaodhtar "Forge Lane." Tá an tríomhad ceann suidhte i Sráid an Droichid cois abhann.
    Le Seán Mac Carrthaigh an ceann deireach. Muiris ó Scanláin agus Seumas Ó Séaghdha na gaibhne atá ag obair mar comhursain béil dorais. Gaibhne a sinnsear rómpa.
    An deanamh céadna tá ar gach cheárdchain acht - tig beag íseal, poll gan glaoine mar fhuinneog. Ceann peilte an dhá cheann acu. Peilt tá mar díon ar a leath de cheárdhchain Mhuiris Uí Scanláin is iarann ar an leath eile.
    Chuireann gach
    Eibhlín Ní Mhurchadha