Scoil: Fadhbach, Caisleán na Mainge (uimhir rolla 10016)

An Fhadhbach, Co. Chiarraí
Ml. Ó Tíodhcháin

1. Amhrán

Bliadhain a dó dacadh agus a t-octughadh lá d'Aibreán

Bliadhain a dó dacadh agus a t-octughadh lá d'Aibreán. Bhí naoi chinn de chalaill ageinn Steeple Rás bíodar go granta de'r spur whip is burtaig tar a rabadar leath-slighe bhí cuidh acu fuaire.
    Bhí daoine ó Cill Mhuire agus bhí daoine ó Cill Bríede bhí daoine ó gath pairc bhí móran da dhaoine. Bhí glacéide ghlasa agus Jacéidi uaine. Bí na naoí marcach in-aonfacth i gluaiseacht.
    Séideadh a bughle agus sgaoileadh cun fiadhuidhe. Is gairridh go raibh chapaill ghlas Mr John Rae ón Cill Míle na dhiaidh iadh. Is gairridh go raibh chapaill ag suidhte teacht díon air. Luighe sé na marcach ó sgaoil beagh is srian liom.
    Is gairridh gur lagadh Franc Chute ó Íveta ag ghabail tré a teannaig do bhrisead a cná. Tá sé fé dochtiúirí agus trí guinní sa lo doibh. Ceannuigh se an Steeple ní fíos in direóchaidh sé.
    Níl aon marcach ag mólas na ins na trí conntaethe. Is fearr é ná Eoghan Riadh se Mr Jiles Rae Siubladh sé battlement droichead na h-aibne agus
      1. filíocht
    Nora Foley