Scoil: An Clochar, Banada (uimhir rolla 11887)

Beannada, Co. Shligigh
An tSr M. de Lellis

Ar an leathanach seo

1. Oidhche amháin dá raibh sean' bhean in a suidhe cois teine tháinigh sean saighdhiúir ag rith go dtí an dorais ag íarraidh cabair a thabhairt dó mar thárla rud uaibeásach dó. Dubairt sé go bhfaca sé madra mór dhubh agus lasraca teine ag teacht amach as a bhéil agus go ndeachaidh sé isteach tré dhorais an thigh mhóir a bí ag tigéarna sa ceantar. Prodasdúinach a bí san tigearna céadna agus bhíodh sé i gconmuidhe beagnach ar meisge. Bí aon giolla amháin aige agus Ape a fúair sé san Aifric. Bí an sgeal ag dul o beil go béil go dtí go cualadh an Sagart é.
    Cuaidh an Sagart go dtí an tigearna agus diafruigh sé dhe cá bfuil an Ape agus dubairt an Tigearna go raibh sé san teach acht nuair cuaideadar
    Máighréad Breathnach
    John Neary