Scoil: An Clochar, Banada (uimhir rolla 11887)

Beannada, Co. Shligigh
An tSr M. de Lellis

Ar an leathanach seo

1. Timceall cúpla céad bliadan ó shoin do bhí fear in a chomhnuidhe i "Dauvris", "Curry", i gCo. Sligigh.
    Sé an tainm a bhí air ná "Padraighín McFee" agus bean "Biddie". Do bhí sé an-tughtha don ól. Gach uair a théigeadh sé go baile Mór do bhíodh sé ar meisge.
    Annsin bhí Biddie i bhfeirg ag féiceant ar Padraigín agus é ar meisge i gcomnuidhe. Lá amháin chuaidh Biddie go dtí an sagart chun garán a dhéanamh fá Páigdín agus chun a sgéil a innsint dó. Dubhairt an sagart léithe gur mhaith leis Paidraigín a fheiceál agus seonnchas a bheith aige leis.
    Pé sgéal é, do dhein Pádraighín fé mar a dubhradh leis, agus lá na bhárach bhí
    Attracta Ní Mearáin