Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua (Cailíní)

An Cheathrú Rua, Co. na Gaillimhe
N., Bean Uí Cholchúin

Ar an leathanach seo

1. Bhí triúr de dhaoine beannuighthe ann fadó. Ní raibh suim ar bith san saoghal aca, ná dúil ar bith i neithibh an tsaoghail.
    Socruigheadar eatorra lá go bhfágfadh siad na cathracha is na bailte móra, agus go rachadh siad amach san bfásach aca, agus nach mbeadh rudaí saoghalta na glór daoine ghá gcur amugha ar a gcuid paidreacha.
    D'imthigh siad leo amach san bfasach i bhfad ó na daoine bhíodar annsin ar feadh seacht mbliadhan gan aon rud ag cur isteac orra, agus bhiodar go sásta.
    Annsin chuala siad géim bó i bfad uatha. Níor dhubairt éinne aca tada go ceann seacht mbliadhan. Annsin thug duine aca cogar do duine eile aca.
    Ar chuala tú suid ar seisean. Níor thug an dara fear freagra ar an ceist a cuir an fear eile air go ceann seacht mbliadhan eile. Annsin chuir sé lámh
    Úna Seoige