Scoil: Scoil Chuimín (uimhir rolla 4786)

An Pollach, Co. na Gaillimhe
Gearóid R. Ó Laidhigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    annsin dó nár thuit na suilí as cloigeann an tseanfhir a bhí ar an altóir. Rinne an sagart a bhí ag leígheamh Aifrinn iongantas agus d'ionntuigh sé thart agus d'iarr sé dá mba rud é go raibh strainseára sa seipeal go mbeadh sé buidheas dó fanacht sa seipéal théis an Aifrinn go labhróchadh sé leis. Thárla amhlaidh agus d'innis an fear óg a sgeul don sagart - an meid a tharla do feín ó d'fhág sé teach a athar go dtainic sé ag an seipeal an lá sin. D'innis an sagart do scéal an chloiginn. Tugadh faoisdean dó agus cailleadh é agus cuireadh an cloigeann agus corp an fhir óig i gcré.
    (Fuair mé an sceal seo ó Aindriu O Concubhair, Polach, Roscathail)
    Aindriú Ó Concubhair