Scoil: Eiscir

Suíomh:
An Eiscir, Co. na Gaillimhe
Múinteoir:
Eibhlís Ní Ódhráin
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0055, Leathanach 0021

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0055, Leathanach 0021

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Eiscir
  2. XML Leathanach 0021
  3. XML “Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    and when the churning is done the glass will get bright. In cold frosty weather there is a quart of luke warm water poured in before starting churning. It is ventilated several times to let off air, if not the churn might explode.
    When the glass is clear the butter is churned. Then the butter is taken out of the churn and the buttermilk is used for making cakes.
    James Burke,
    Kilaltenagh,
    Banagher,
    Offaly.
    Material obtained from my father and mother.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    James Burke
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Coill Altanach, Co. na Gaillimhe