School: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Cinn Mhara, Co. na Gaillimhe
Siúr M. Bernadette

1. (continued from previous page)
    sise "ní deinfidh mé faoca [?] ort". Tá pota óir annso agam duit" agus leis sin d'imtigh sé as radarc.
    D'féac an fear boct síos agus cad a chífeadh sé act pota óir ann. Thóg sé in a láimh é agus as go bráth leis abhaile. Lá in a dhíaidh sin d'imtigh sé go dtí cara a bhí aige agus d'innis sé an sgéal dó í dtaobh an óir. Bhí ionghnadh ar an bhfear eile agus dubhairt sé go rachfadh sé féin ann.
    An oidhche sin chúaidh an cara go dtí an áit in a bhfúair an fear eile an t-ór. Núair a shrois sé an áit tháinig saghas dorcadas ar a shúla agus níorbh fhada in a dhíaidh sin go bhfúair sé bás.
    Maigréad Ní Riógaín
    Pádruig Ó Laoighre