Scoil: Tír na Sligeach (B.) (Tiernasligo) (uimhir rolla 16107)

Tír na Sligeach, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Dochartaigh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sean-duine ruadh anuas in a ndiaidh agus bhí sé i gcomhnuidhe ag amharc ar an bhuachaill seo. D'fhíafruigh sé do'n bhuachaill ar aithnih sé é agus dubhairt an bhuachaill nachat aithin. bhfuil cuimhne agat ar lá in Innis-Eoghan tá dhá bhliadhain ó shoin, arsa seisean a chur tú grab fríd thaobh a rón. Dubhairt an bhuachaill go rabh. Dubhairt an sean-duine annsin gur eisean a bhí sa rón sin. Ar a chluinstean seo do'n bhuachaill dubhairt sé nach gcreidfeadh seisean sin. Le sin, thóg an sean-duine a léin aníos de na thaobh. Rinneadh rón díom le seacht mbliadhna arsa seisean agus bhéinn ann a choidhche a beaga gur tarraong tusa mo chuid fóla le iarrann rinneadh sa cheardtha.
    Aodh Ó Dochartaigh, Leitir. Rang VIII
    Aodh Ó Dochartaigh