Scoil: Boltifree (uimhir rolla 9764)

Buailte Fraoigh, Co. Dhún na nGall
Máire E. Nic a Teachlain; Áine E. Ní Ghallchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dó uisge an dómhnaig, le mó shabhail ar na piantaí. Cé na piantaí? piantaí Ifrinn. Is mór mó eagla raimh an domhain udaigh thall a bhfuil an choinneal ghéal lásta in a lár. Mhuire fá na mac, Brighid fá mó bhraighead, Mícheál fá mó sgiath agus dá láimh Dé fá mó anam
  2. Scéal

Bhí bean 'na chomhnuidhe ar an bhaile seo tuairim agus cúig chéad bliadhain ó shoin.

Bhí bean 'na chomhnuidhe ar an bhaile seo tuairim agus cúig chéad bliadhain ó shoin. Bhí cuid mhór ubhall aici agus ba ghnáthach le gasraí beaga a bheith d'á ngoid. Ní raibh dúil aici-sé i seo agus is iomdha uair a chuir sí an madadh ionnta. Cibé ar bith chuaidh na bliadhanta thart mar a théigheann i gcomhnuidhe agus bhuail an bás í. Sul ar bhfuair sí bás sgáirt sí ar ghasúr bheag amháin agus arsa sise "Anois nuair an gheobhas mise bás bain thusa