Scoil: Ailt an Chorráin

Ailt an Chorráin, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó Breisleáin

fein agus-ar-eagla-go racad a cheann
    Sa phota, chuir sé chearc ann an oidhche roimh an corgas. Agus lá thar na bharach shonnruigh na comharsain go rabh an dullóg ar an fhuinneóig agus uair i a mheadhon lae ann.
    Connacthas dobhtha go rud eiginteacht cearr. Chuaidh fhad leis an teach - bhí na boltaí ar an doras go foill. Bhris siad isteach an doras agus ba uathbhasach a radharc a chonnaic siad. Fuair siad an fear bocht dóighte san teine, agus an chearc da rostadh san phota ar an teine :- Slan mar a [ministear]?
    Roimhe seo geibhead na mna a bhí ar tí posadh-spré. Ba no caoraigh agus airgead amannta, agus gheibheann cuid aca airgead go foíll. Gnídtí na cleamhnaistí fa choinne na ndaoine ion-phosta. Ba mhinic nach rabh an lánamhan ag cainnt le na
      1. filíocht