Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Tá léigheas ann a beireann siad léigheas an ruaidh air, ach níl achan dhuíne ábhalta an léigheas seo dheánamh.
    An duine atá gabhail a dheánamh an léighis seo téidheann siad ar a n-ghlúna agus coisgrinn siad iad fein, agus coingbhinn siad ann a lámha é go gcuireann siad an ortha ann.
    An té a ghníos an léigheas iarann siad ar an té a tá tinn an im cumailt do féin trí mhaidín indé a chéile sul éirigheann an ghrian.
    Tá léigheas eile ann beireann siad léigheas leonta air. An doigh a dheanamh siad a léigheas seo ghnidh siad snáithe agus ceanglannt siad thart ar an ait é atá tú leónta.
      1. cleachtas an leighis
    Domhnall O Baoighill