Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. Ag Foghluim Béarla.
    Bhí bean ann úair amháin. Bhí trí mhach aichí. Ní rabh bhearla ar bhith achu. Cúir á matháir ún aonaigh lá amháin iad, ghó bhfeicfeadh sí á gcluinead siadh bhearla ar bhith Chúaidh siad an lá séo. Rínn siad súas eathórra gho rachadh ghach dhúine acha bhéalach dho féin. Agus gho gcasad siad ar á chéile arist.
    Tháinig fhéar amháin acha fhód lé sgháifhthe mhna agus iad ag cháinnt Néil ar fhír á bhí ág throidh. Móithegh sé iadh ag radh. (He Deserved It) Chóinnigh sé an fhócal sín agus siubhail sé léis.
    Mhóithigh an féar eile aca Bhéirth féar ag déanamh margidh fhá chaóirigh. Mhoithigh sé iad ag ródh ín bhearla (Fifty Shillings) Chóinnigh sé an fhochal sín, Shiubhail sé léis. Mhoithigh an féar eile acha trí fhéar ag cáinnth
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Anna Ní Dhomhnaill