Scoil: Ára Mhór (uimhir rolla 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Dhún na nGall
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal (ar lean)

Bhí bean na comhnuidhe ins na Rósa aon uair ámhain. Bhí mach aicí agús bhí sé pósta. Bhí sé an bhocht agús bhí muirín mór pháistí aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    an truchar agús d’imthigh. D’áithin an fear go rabh rúd éighintheacht leithe astoigh ar a brallach.
    Tháinigh siad fhád leis an róiligh. Ghearr an féar amach an úaigh. D’íarr sí áir annsin dúl síos go dtí an aith a rabh an beathach, agus é a cheanghal gó maith d’ón géafta.
    Dubhairt sí go rabh sí ag dul a cuir síos uisghe coisrithe san uaigh. D’imthigh sé amach agús chonnaic sé í ag cuir síos a lámh giotha fáda. D’aithín an féar gur rud éighintheacht eile a bhí ann.
    Thúg sé na baile í. Tháinig sé fhéin araist agús thúg sé aníos an bhochsa. D’ fhosghail sé é agús bhí sé lán óir agús airghead.
    Séamús Uá Domhnaill
    An Leadhb Gharbh, Co. Dhún na nGall