Scoil: Dubhchoradh

An Dúchoraidh, Co. Dhún na nGall
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an sagart leis agus thoisigh sé ag urnaighe os cionn na h-eascoine. Ba ghoirid gur thionntuigh sé isteach i na fhear agus d’innis dóbhtha go rabh an cnoc aige rith a shaoghail agus nach leigfeadh an deiseacht dó é a chaitheamh agus gur sin sin a Phurgadóir an cnoc a choimhéad go dheireadh an t-saoghail. D’innis sé den fhear gur sin an rud ceadhna a bhéadh le deánamh aige-sean mar n-áthrughadh sé. Acht d’áruigh sé. Dubhairt an sagart leis gur mhór an gar dó gur chuir sé an t-uisge coisreachta air fhéin.
    Fuaras A. B. C. D. E. ó Mághnus Ó Dálaigh. Séoladh: Eadar - Dhá - Bhaile, Dubhchoraidh. Tír - Chonaill.
    Aois: Tuairins. Trí scór bliadhain. Fuair seisean na sgéalta seo ó a athair - Aodh Ó Dómhnall a fuair bas ‘san bliadhain 1927 ar aois ceithre scór go leith bliadhain dó.
    Eadarbhaile, Co. Dhún na nGall
    Mághnus Ó Dálaigh