Scoil: Dubhchoradh

An Dúchoraidh, Co. Dhún na nGall
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go h-Ifreann, agus leigeadh isteach é, (mar) annsin. ‘Sé an diabhal an chéad rud a casadh air. “Imreochaidhmid cluichthe” arsa Sean”. agus ma bhainim an cluichthe, caithfidh mé an méid anam as mó pháróiste fhéin atá annseo fhághail liom ‘na bhFlaithis. Bhain Séan an cluichthe. Fuair na h-anamnacha agus chuir Naomh Peadar Fearradh na fáilte rompa uilig.
  2. Bhí triúr fear na gcomhnuidhe i n-áit éigin i dTír Chonaill. Chá raibh Béarla ar ith aca, agus d'imthigh siad go h-Albain dá fhoghluim. Ar dul 'na tíre sin dóibh, shiubhail siad leo, agus casadh ortha fear a hí ag cainnt le dhá fhéirmeóir.
    Dubhairt fear aca "us three."
    AT1697: “We Three; For Money.”