Scoil: Dubhchoradh

An Dúchoraidh, Co. Dhún na nGall
Máighréad, Bean Mhic Amhlaoidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Shaoil siad go raibh Diarmud glan ar [mine]? agus ba mhian leo é a chaitheamh amach as teach an phobuil agus as an Órd ‘san am ceadna.
    Acht ! iongantas na n-iongantas caidé chonnaic siad ac an Mhaighdean Mhuire teacht anuas ón altóir agus le fá i thim a gúna ag triomughadh an t-allus a bhí ag tuitim go trom ó aghaidh a cleasaidhe féin. Thuig siad an t-iomlán níor díbrúighadh an cleasaidhe agus ag pilleadh doibh dubhairt an tAbb. “Is beannuighthe lucht an déagh - chroidhe, cídhfídh siad Dia”.
    [Críoch]
  2. Seámus an Bhachta
    I bhfad ó shoin nuair nach rabh mórán ag cur buadhartha ar chuid de na sean-daoinibh atá san áit seo anois, bhí fear ar an taobh i bhfós den
    Cuimín ar b’ainm do Seámus
    Conall Mac Dáibhidh