Scoil: Mín na Mánrach

Mín na Manrach, Co. Dhún na nGall
Niall ac Suibhne

Ar an leathanach seo

1. Bhí gréasaidhe bróg ann aon uair amháin, agus fuair a bhean bás agus ní rabh de chlainn aige ach inghean amháin. Lá amháin chuir sé un an t-siopa í agus nuair a bhí sí ag teacht 'un an bhaile arais cé casadh díthe ach baintreabhach a bhí sa chomhursanacht chéadhna agus bhí inghean ag an bhaintreabhach seo fosta. Dubhairt an bhaintreabhach le inghean an ghréasaidhe rádh le na h-athair é ise a phósadh, agus arsa sise "Má phósan sé mé bhéarfaidh mé arán geal duitse i gcomhnuidhe agus arán buidhe do mo inghean fhéin.
    Chuaidh an ghiorsach un an bhaile agus d'innis sí do na h-athair an méid a dubhairt an bhaintreabhach. Tamall ina dhiaidh sin pósadh an gréasaidhe agus an bhaintreabhach. Nuair a bhí an pósadh déanta rinne
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Anna Bhreathnach