Scoil: Doire Luacháin (uimhir rolla 10661)

Doire Luacháin, Co. Dhún na nGall
Máire Ní Bhaoighill

Ar an leathanach seo

1. Bhí gasúr na chomhnuidhe ag a mhathair agus Jack an tainm a bhí air. Bhíodh sé i gcomhnuidhe na shuidhe sa luaidh agus sin an fach ar tugadh Jack na luath deirge air.
    Lá amháin bhí sé na shuidhe sa luaidh mar ba ghnathach leis agus thuit sé na chodladh. Ar feadh bliadhna agus fiche a chodhlaidh sé agus bhí na luighe sa luaidh sa’n am cheadhna. Nuair a [mus]? sé bhí a cheann ag gabhail suas an seimleóir ag a chosa ag gabhail amach ar an doras. Dubhairt Jack gur chodhlaidh sé néall. Thug a mhathair pota brachain do agus dith sé a raibh ‘sa phota. “Tá
    AT0650**: The Strong Youth
    Seósamh Ó Dochartaigh