Scoil: Mín an Bhealaigh (uimhir rolla 15229)

Mín an Bhealaigh, Co. Dhún na nGall
Pádraig Mac Niallghuis

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear eile thoin fan áit ceadna agus ba ghnáthach leis bhí ag obair go mini car an Domhnach fosta. Is cosamhail go raibh sé cosceannta aca san am. Ar scór ar bith chuaidh sé amach oidhche Dhómnaigh amháin le coirce a bhaint agus corann leis. BhI sin i bhfad nús measa mar nach raibh gnáithe leis ar chor ar bith.
    Thoisigh sé ag baint, agus i gcionn tamaill chualaidh sé cossceim ag teacht. D’amharc sé thart agus chonnaic sé fear beag dabh ag teacht annuas an ród. Léim sé thar an claidhe isteach sa pháirc, tharraing sé corrann ar faoi a chóta agus thoisigh sé ag cuidiughadh leis an feor eile. Do labhair fear na páirce air, ach ní bhfuair sé freagra ar bith. Saoil sé ar dtús gur be ceann de na comhursannaibh a bhí ann ach bhí iongantas air nuair nór
    Séarlas Ó Cianaigh
    Feirmeoir (Léirítear teidil na ngairmeacha i mBailiúchán na Scol sa bhunteanga inar cláraíodh iad)