School: Fionn-Tráigh (roll number 16357)

Fionntrá, Co. Dhún na nGall
Aibhistín A. Mac Amhlaoidh

1. (continued from previous page)
    casadh duine dar fearsaine da bheannuigh as a róimh. Shin sí on a deas lamh in scaball deas na mbeansaí óir. Níl an aine cuireas maighsaoca in oireas cóir. Cuiridhe mé seal a chríosta a m-ainm ins an glór. A mhaigdeán mór iafach is tú mo sheasgaidh is mo stór. Is tusa an t-eolas a dheanas damhsa an eolas go puibil na h-aighe a deanamh seillte na ndeor.
    A Mhuire Mhathair a Mhic portaigh orm i n-am. Feic n-aman ar leic na Dé. Teachtaire Dé romham agus liom.
    Caigilim an teine seo i n-onoura cáis. Brighid ag na bun agus Muire ag na bárr. Trí h-aingeala fichead ag coimhead an teach seo go maidín.
    Anna Ní Cheallachain
    Conall Ó Ceallachain