Scoil: Cill Bhríde (uimhir rolla 13476)

Cill Bhríde, Co. Mhaigh Eo
Antoine Ó Murchadha
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0141, Leathanach 29a

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0141, Leathanach 29a

Ar an leathanach seo

1. Mile buideachas go brath leat a ré geall na grása Bas beag i Muire tsaoghal seo. Na trí anam breagh. Mar ta Iosa Muire Naom Iosaip. Iosa leig braon do do grásta go saothar tú gac peacadh a ndearnamuid. Nuire Eilis Máthair Iosa beinn do gceann. Naomh Eoin baistig go dtí Naomh Easbain. Oide Paoistil Nealla Naomh gac go ndiaidh am ar seileadh Críost. Cuireann ar an anam ar an Peacaidh sin go taireamh go ndéin agus go deifear ar an mbáis. Maiteamhnas is párdún ta mé ag tarraidh ort. Rí na Grásta Peacaidh mé Rinne tú gloíre Bhán. Raibh tú agam Mic Dé le breitheamnas maith a thabhair ar an anamh agus anam an domhan iomlán.
    Paidrín Pársa ráidhte i ngáidín Paírse. Molann an mháthair atá gan locht. In aon Mhich Muire Faíg i gcrann na paiste. Go sadthar tú an anam agus an anam is mó ta bpeinn anocht. Ó rún na hein dá réig ar cros doilleann Críost na céadta agus is milte locht. Srímid síos fa de gceis fa do grásta.
    Máire Ní hÉilghe
    Bean Uí Dochartaigh