Scoil: Dubhloch

Dumha Locha, Co. Mhaigh Eo
Eibhlín Bean Uí Shioradáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    chluig a chaitheamh le Mac Dé sa teampoll. Ar a trí a chlog Dé Satharn sé sin an Satharn roimh Dómhnach Cásga deireann na sean daoine go bhfuil an Charghas caithte agus go bhfuil trosgadh na bliadhna thart.
  2. A Shlánuightheóir an domhan do cheannuigh sinn le d'chuid fola ro-naomhtha, saor sinn anois agus ar uair ár mbáis. A Fhuil ro-uasal mo Shlánuightheóra, glan m'anam o'n uile pheacadh.
    A Íosa dílis, déan trócaire orm, agus deónuigh gan do chuid fola bheith doirtighthe i n-aisge dhamh-sa, athchuinghim ort óm chroidhe é.