Scoil: Cill Mheadoin (C.)

Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear, agus bean, agus mac ann úair amáin. Bhí an putac do mac go síorraide, agus a ceann amac tríd an bfuinneóig aige a' féachaint uaid.
    A mhich, " ars an t-atair leis "ná bhíodh do ceann amac mar sin, agat nó b'féidir go gcaillfaí do chaipín. Da shuid an mac ar an suidheachan go ceann tamaill ins dhíaidh sin, ac do suinanigh a mac an t-atair ar beart, agus scíob sé an caipín do ceann a mhic, agus, agus cur sé i iomphód tart" anois", ars an t-atair nár dhubairt mise leat go n-aoireóchadh sin duit, agus níor tóg tú aon áird orm "anois" tá an
    Siúbhán Ní Dheibhin
    An Tulaigh Dhubh, Co. Mhaigh Eo