Scoil: Cill Mheadoin (C.)

Cill Mheáin, Co. Mhaigh Eo
Maighréad, Bean Uí Ghliosáin

Ar an leathanach seo

1. Tá lias le h-agaidh teinnis cinn agus séas t-anam a dtugtar air Araid. Dá dtagac crap ar do leat thaob na in stosgal tá lubh ag fás ar dtugtar Fliad{?} ar. Seo é ceann eile tugtar araid brianan air, da dteigfead rud i do shúil. Seo é an paidira deirinis na sean daoine. Mi
    Mac Muire a cuir trí do shúil é agus go gcreidfhid sé í mblogam sin mo mbéal é annsin caitfead tú an mbolgam isteach i gcupán agus bhead tú inann an rud beag a fheiceál sa sa gcupáin.
    Tá lias le h-agaidh cuille sort nisóg. Tá lias le h-aghaidh an troc, bainne asal a ól. Seo iad cúpla paidreacha.
    Paidir do Naom Padraich
    A Pháidreach atá i bPárrthas. Mhic Dé gan loct , Beir sláinte le do grásta. Don té bíos loit.