School: An Pháirc (roll number 13115)

An Pháirc, Co. Mhaigh Eo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Bhí fear agus a bhean in-a g-comhnuidhe san g-ceanntar seo fado agus bhí trur clainne aca.

Bhí fear agus a bhean in-a g-comhnuidhe san g-ceanntar seo fado agus bhí trur clainne aca.
    Trathnona De |Domhnaigh chuaidh an fear ar teachtaireacht go teach eile sa h-comhassanacht. Ní raibh se í bhfad imthighthe nuair a d'imhthigh a bhean amach ag breathnughaidh ar chapall. Ar a bealach abhaile casad fear uirthi agus cheap sí gurbh é a fear féin a bh ann.
    D'fhiafruigh se dithe ce'n caoi raibh an capall. D'imthigh leithe abhaile agus fuair sí amach nár tháinig se abhaile cor ar bith. Chuaidh beirt d'a clann go dtí an in-deachaidh se ar chuairt ann. Fuair siad ann é. Dubhradh leobhtha nár fhág sé an teach ó chuaidh sé isteach ann. Cuplá lá in a-dhiaidh sin buaileadh síos duine de na gasúraí agus í
    Mairéad Nic Aodha
    Baile Uí Airt, Co. Mhaigh Eo