School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. An Páirch
    Tá sé raidthe sa g-ceanntar gur fhéin an bhaile seo abhfadh fá fear in-ais daoine achuir in-a g-comhnuidhe ins an bailte eile thar annseo Buidhe i g-Connaill (Bygonnell) sé an ciall atá leis seo. Talamh(?) buidhe muintíre Uí Connall, go dtí indiú tá an créafóg agus an cré chomh buidhe le ór. BAILE AIRT, CEATHRAMHADH CAOIL agus Cór Fheidhlím tá na trí báilte seo sínte le chéile. CEATHRAMHADH CAOIL i lár Bhaile Airt ar a taobh thuaidh dé, agus Cór Fheidhlím ar an taobh theas. Deirtear gur roinn taoiseach fadó an méud talmhan a bhí aige i d-trí cuid. Thug sé an chuid talmhan
    Park, Co. Mayo
    Proinsias Ó Céirín