School: An Pháirc (roll number 13115)

Park, Co. Mayo
Mícheál Mac Cathmhaoil

1. Scéal

Bhí fear ag dul ó Thuaim go Gaillim aon uair.

Bhí fear ag dul ó Thuaim go Gaillim aon uair. Chomh luath do bhí a thicéad ceannuighthe aige. D'oscail sé ceann de'n na caráistí agus bhuail sé isteach. Bhí bean uasal agus maidrin léi in a shuidhe ar suideacháin. Nuair a bhí an traen ag dul do chur an fear a lámh isteach in a phóca thóg sé a phíopa amach agus do chrom sé ag ól a phíopa. D'fheach an bean uasal go feargach ar an bhfear agus dubhairt sé Ní'l cead tobach a caitheamh ins an dtraen seo. Nach bhfeiceann tú an fogre annsin ós do chionn "Muise" ars an fear' is cuma liomsa fuagra nó gan fogree acht caithfeadh mó phíopa. Do chuir í sin fearg mór
    Caitlín Bairéad
    Lack West, Co. Mayo