School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Moymore South, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

1. (continued from previous page)
    siad iad annsan le cré. Taréis trí mhí árduigheann said iad le céacht adhmad. Fágann siad mar sin iad go mbanann siad iad. Annsan tagann na fir agus na mná le céile agus priocan siad iad. Deineann siad carn díobh amuigh sa ngarra.

Tháinig muc mara isteach go foraire i Moher tmpeall fiche bliain ó shin.

Táinig mhuch mara isteach go foraire i Moher timcheall fiche bliain o shoin. Ní thiochfadh sí isteach sa cladach in aochar. Snámhfhadh sí isteach timcheall dá céad slat fé uisge agus tiochfadh sí aníos aríst. Bí sí cómh dubh le súth agus bí a cosa cómh ruadh le leannag. Ní raibh rioball ar domhain aici acht rioball éisg. Bí a ceann agus a cluasa mar aon much.
    Peig Ní Fhlannagáin