School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Moymore South, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

bhí ceithre cloca fé agus suidhidí na thimhceall annsan.
    Béarla a bhíod siad af múineadh ann. Fannadh an maighistin oidhche le gach ceann do na scoláire bhí an gach sgoláire airgead a thabhart dó gach maibean lúain. Bhí ar an céad rang 1d a thabhar dó. An tarna rang 2d agus mar sin. Sliní a bhíobh aca cun scrí, Bhí mo shean-athair ag dul cuige.
  2. At dtúis cuirfeadh (tú) mé uisge ins an citeal . Annsan crochabh mé é ar an gcrúca os cionn a'teine no go bfuicuig an t-uisge. Annsan tógfhiadh mé é le uisge beirbhighthe. Tóiseadh mé an tae isteach ann annsan le spúineóg. Leigfheadh mé an tuisge beirbhighthe
    Máighréad Ní Néalláin
    Rannagh, Co. Clare