School: Moymore, Sráid na Cathrach (roll number 12036)

Moymore South, Co. Clare
Séamus Ó Frighil

1. (continued from previous page)
    isteach ar an tae. Fágfhadh mé an clidbach anuas ar bhéal a photo. Gheobhadh mé an t-slú annsan agus cuirfheadh mé smeachidí fé. Núair a bheadh sé tarnuighthe togfhadh me suas é agus roinfheadh mé amach ins na cupáin é.
  2. Nuair a bhionn daoine ag tosnú ag cur suas tigh nua, glanann siad amach an áit i dtosach. Annsin leagann siad an bun. Fágann siad spás le h-aghadh dórsaí is fuinneóga. Nuair a bhíonn an ballaí curtha suas beagán ata cuireann siad isteach frámaí na dóirse agus na fuinneóga. Obruigheann siad leo annsin go mbionn na ballaí críocnuighthe acha. Cuireann siad leach
    Máighréad Ní Néalláin
    Rannagh, Co. Clare