Scoil: Áth na Líonta, Malla

Garrynagearagh, Co. Cork
D. Ó Cochláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    cúinne páirce an tighe. Nuair a cuir sé a lámh amach cun breith air ní raibh ann ac a sgáth. Ta mi-ad eigin ar an b'feirm fós - pé cuis é.
    Dubairt an fear gur togad an cloc cupla uair as a áit, ach bhí si thar nais aris ar maidin. Ni cuirfead einne a lamh uirte anois cun i do tógaint.
    Tá ardan inaice na mainistreach Garrdha na Manac.
    Friar's Garden
    Direac ag Teampullin ta tulac agus crann in áirde air. Mac Uí Caoimh ag maireactaint ag Tig leineacán anois a tóg é. Tog se cloca an mainistir droc sláinte mar geall air. Geall sé da dtagad feabhas air go ndeanfad se rud eigin foghaire. Tog se an tulac seo agus cuir crann ag fas in airde air. - ann fos ac feóchta. Tog sé falla timceall na mainistreac leis. -
    Ac deireann Tadg o Riordaín (a ainm le sgealt eile) gur Easbog a bhi sa mhainistir a cuiread ann.
    {feac leath. 12