Scoil: Áth na Líonta, Malla

Garraí na gCaorach, Co. Chorcaí
D. Ó Cochláin

do beidis saor ó pheacaig.
    "The Sinners Stone" an ainm Bearla ata uirthi fós. Ta an poll direac trid an gcloic, - ta sé ro bheag mo lamh a cur trid. Do ragadh lamh beag trid. Tá an cloc timceall 1 tn ar mheadhcaint.
    Ta pasaiste fé thalam ag dul ón mainistir sin (Teampuillin) go dtí an mainistir mhor eile i M na [?] (Ta cunntas mar gheall ar sin agus mar geall ar Caisleán Mór Barroidcac ins na h Iris leabhar seana-sgealtaca). Ni gádh an cúnntas sin a cur anso.
    Tá tig Uí Leineachain direac ar an mbealach (pasáiste) úd agus bíonn mí-adh orta i gcomnuidhe ag cailleamhaint beithidheach etc.
    Bhí seiribhiseac sa tig sin uair (Mac Uí Leineacan agus connaic sí comhra ag teacht isteach an cúl doras agus ag dul amach an doras tosaig.
    Uair eile fadó cuaid fear a tige i gcoir a capaill agus d'eirigh leis é do tiomaint isteach go
    Tomas O Coclaoic